ספירולינה כחולה, ספירולינה ירוקה, איך לעשות איתן רטבים מעולים לסלטים?

מחפשים דרכים לגוון את הסלט שלכם? הכנו עבורכם 4 רטבים מעניינים וטעימים עם אבקת ספירולינה, לרענן את הסלט שלכם באופן בריא ומזין.

צילום: מאגר תמונות 123RF

צריכת ספירולינה מגיעה בשלל דרכים, וכיום מלבד הספירולינה ירוקה-כחולה המוכרת ייתכן ותיתקלו גם באבקת ספירולינה כחולה מזוקקת למדי שגם לה יתרונות תזונתיים רבים, בין אם בחרתם בספירולינה הירוקה- כחולה או זו שלגמרי כחולה, אם חיפשתם עוד דרכים מעניינות ומגוונות לאיך לצרוך ספירולינה, תוכלו לשלב את אבקת הספירולינה גם ברטבים טעימים שישדרגו את הסלטים שלכם, מובטחת לכם חוויה מרעננת, טעימה ומזינה, בואו נתחיל.

רוטב לסלט עם סיליאן, חרדל דיז'ון ואבקת ספירולינה כחולה או ירוקה

מתכון מעולה, מפנק, מהיר וקליל במיוחד

  •  2 כפיות אבקת ספירולינה
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 שן שום כתוש, או כפית אבקת שום
  • 2 כפות סיליאן
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • חצי כפית מלח הימלאיה (או כל מלח איכותי אחר)

אם ברשותכם בלנדר, הכניסו את כל המרכיבים יחד לבלנדר במשך כמה שניות, עד למרקם אחיד. תוכלו גם להכניס את כל המרכיבים יחד לצנצנת, לסגור ולשקשק היטב במשך דקה או שתיים עד למרקם אחיד. כמובן תוכלו גם להגדיל כמויות ולשמור במקרר לשימוש הבא!

צילום: מאגר תמונות 123RF


שדרגו את הטחינה! מתכון לרוטב טחינה לסלט עם אבוקדו וספירולינה

במתכון זה תוכלו להכניס את כל המרכיבים יחד לבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד, או להכין תחילה טחינה כפי שאתם אוהבים ורגילים, למעוך את האבוקדו עם מזלג לתוך הטחינה ולהוסיף את שאר המצרכים.

  • 3 כפות טחינה גולמית
  • חצי אבוקדו בשל או אבוקדו אחד שלם קטן
  • 2 כפיות אבקת ספירולינה
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כפית מלח הימלאיה
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • חופן כוסברה
  • חופן ביזיליקום
  • חופן נענע
  • חצי כוס מים

*במתכון זה רצוי להתחיל מכמות מים יחסית קטנה ולהוסיף בהתאם למידת הנוזליות או הקרמיות שתרצו את הרוטב.

*אל תוותרו על כוסברה טרייה, אך לאלו מכם שפחות אוהבים כוסברה, תמיד תוכלו להחליף בפטרוזיליה.

 

צילום: מאגר תמונות 123RF


אוהבים טעם תפוזי ומתקתק בסלט?

הנה מתכון לרוטב אגוזי עם ספירולינה בטעם תפוזים, רוטב מפנק שמתאים מאוד לסלט שכולל בו גבינות או סלט פירות.

  • 2 כפיות אבקת ספירולינה
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מתפוז אחד
  • חופן אגוזי פקאן
  • חופן אגוזי קשיו
  • חופן נענע
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1, או 2 כפות סיליאן
  • חצי כפית מלח הימלאיה
  • רבע כוס מים

הכניסו את כל המצרכים יחד לבלנדר עד למרקם חלק ואחיד. הוסיפו מים או עוד מיץ תפוזים במידת הצורך, על מנת לקבלת מרקם קרמי ופחות נוקשה (בגלל האגוזים).

צילום: מאגר תמונות 123RF


רוטב פשוט עם ספירולינה, חומץ וזרעי שומשום

אם אתם מאלו שאוהבים רוטב חמצמץ שמעשיר את הסלט הירוק, סלט ירוקים עם גבינות וסלק ואפילו עבור סלט פירות וירוקים, זה כנראה הרוטב עבורכם.

  • כף אחת שטוחה של אבקת ספירולינה
  • כף חומץ תפוחים, או חומץ בלסמי
  • רבע כפית מלח הימלאיה
  • 2, 3 כפות שמן זית/שמן אבוקדו/שמן אגוזי מלך, לבחירתכם
  • כף זרעי שומשום

הכניסו הכל לצנצנת ושקשקו.

*עם רוטב זה מומלץ לשדרג את הסלט ולפזר מעל גם זרעי דלעת, זרעי חמנייה וגוג'י ברי.