מחפשים דרכים לגוון את הסלט שלכם? הכנו עבורכם 4 רטבים מעניינים וטעימים עם אבקת ספירולינה, לרענן את הסלט שלכם באופן בריא ומזין.
צריכת ספירולינה מגיעה בשלל דרכים, וכיום מלבד הספירולינה ירוקה-כחולה המוכרת ייתכן ותיתקלו גם באבקת ספירולינה כחולה מזוקקת למדי שגם לה יתרונות תזונתיים רבים, בין אם בחרתם בספירולינה הירוקה- כחולה או זו שלגמרי כחולה, אם חיפשתם עוד דרכים מעניינות ומגוונות לאיך לצרוך ספירולינה, תוכלו לשלב את אבקת הספירולינה גם ברטבים טעימים שישדרגו את הסלטים שלכם, מובטחת לכם חוויה מרעננת, טעימה ומזינה, בואו נתחיל.
מתכון מעולה, מפנק, מהיר וקליל במיוחד
אם ברשותכם בלנדר, הכניסו את כל המרכיבים יחד לבלנדר במשך כמה שניות, עד למרקם אחיד. תוכלו גם להכניס את כל המרכיבים יחד לצנצנת, לסגור ולשקשק היטב במשך דקה או שתיים עד למרקם אחיד. כמובן תוכלו גם להגדיל כמויות ולשמור במקרר לשימוש הבא!
צילום: מאגר תמונות 123RF
במתכון זה תוכלו להכניס את כל המרכיבים יחד לבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד, או להכין תחילה טחינה כפי שאתם אוהבים ורגילים, למעוך את האבוקדו עם מזלג לתוך הטחינה ולהוסיף את שאר המצרכים.
*במתכון זה רצוי להתחיל מכמות מים יחסית קטנה ולהוסיף בהתאם למידת הנוזליות או הקרמיות שתרצו את הרוטב.
*אל תוותרו על כוסברה טרייה, אך לאלו מכם שפחות אוהבים כוסברה, תמיד תוכלו להחליף בפטרוזיליה.
צילום: מאגר תמונות 123RF
הנה מתכון לרוטב אגוזי עם ספירולינה בטעם תפוזים, רוטב מפנק שמתאים מאוד לסלט שכולל בו גבינות או סלט פירות.
הכניסו את כל המצרכים יחד לבלנדר עד למרקם חלק ואחיד. הוסיפו מים או עוד מיץ תפוזים במידת הצורך, על מנת לקבלת מרקם קרמי ופחות נוקשה (בגלל האגוזים).
צילום: מאגר תמונות 123RF
אם אתם מאלו שאוהבים רוטב חמצמץ שמעשיר את הסלט הירוק, סלט ירוקים עם גבינות וסלק ואפילו עבור סלט פירות וירוקים, זה כנראה הרוטב עבורכם.
הכניסו הכל לצנצנת ושקשקו.
*עם רוטב זה מומלץ לשדרג את הסלט ולפזר מעל גם זרעי דלעת, זרעי חמנייה וגוג'י ברי.