מה כדאי – אצת ספירולינה טרייה או מיובשת?

אצת ספירולינה היא מזון על – יש בה רכיבים תזונתיים חשובים לגוף, כמו חלבונים, סיבים תזונתיים, מינרלים, ויטמינים, ושמנים בריאים – בשיעורים גבוהים ולצד מיעוט ברכיבים פחות בריאות כמו שומנים רוויים, שומנים מהחי וכולסטרול. מאז שנות התשעים, הפופולאריות של ספירולינה כתוסף מזון רק הולכת ועולה, ובצדק: אוכלוסיות רבות, מילדים, דרך נשים בהריון, ועד ספורטאים מקצועיים, נהנים מהיתרונות הגדולים בצריכת ספירולינה, ואפילו וועדת המזון של האו"ם פרסמה המלצה לצרוך ספירולינה. דבר אחד שקשה לא להסכים איתו, הוא שעל אף היתרונות הגדולים של צריכת ספירולינה – לא מדובר בתוסף תזונה בעל טעם שרבים אוהבים. למעשה, רוב מי שמשתמשים בספירולינה כתוסף מזון, מספרים שלקח זמן להתרגל לטעם האופייני של האצה (בדומה לצריכה של עשב חיטה, שגם הוא שופע ביתרונות תזונתיים אבל בעל טעם עשבוני חזק שלוקח זמן להתרגל אליו). נשאלת השאלה, אם כן, איך נכון לצרוך ספירולינה, ואיך הכי נוח ליהנות מכלל היתרונות התזונתיים שלה?

אצת ספירולינה היא מזון על ויש בה רכיבים תזונתיים חשובים לגוף

צילום: מאגר תמונות Depositphotos

המלצה ראשונה – היוועצו עם רופא המשפחה

ההמלצה הגורפת לכל מי שבוחר לשלב תוספי תזונה בתפריט שלו, היא להיוועץ עם רופא המשפחה. מי שהם רגישים לחלק מהרכיבים בתוספי מזון שונים, עשויים להעדיף את נטילתם באופן מסויים או במינונים מתאימים, וחשוב לקבל הנחייה או המלצה רפואית מוסמכת לפני שמכניסים את הספירולינה, או כל תוסף תזונה אחר, לתזונה באופן קבוע. חשוב להבין, שנטילת תוספי מזון מאפשרת לכם לצרוך את הרכיב התזונתי בכמויות גבוהות ובריכוז גבוה, ועל כן, תוסף תזונה ספירולינה הוא לא שקול להוספת ספירולינה לתיבול הסלט.

מה שחשוב לדעת על ספירולינה בהקשר זה הוא שבאיסוף וייצור פחות מקצועיים, ייתכנו שאריות של מתכות כבדות בתוסף המזון, כמו ארסן ועופרת – שהם רעילים לגוף האדם. זו הסיבה שחשוב לרכוש את הספירולינה שלכם ממקור אמין ומקצועי.

האם אפשר לאכול את הספירולינה כמו שהיא?

ספירולינה היא אצה מסולסלת הצומחת במקורות מים מתוקים ומלוחים, בעיקר באזורים לאורך קו המשווה (אזורים טרופיים וסאב טרופיים). יש גם גידולים של ספירולינה בארץ, תחת תנאים מבוקרים ובאיכות לא רעה.

לספירולינה טעם אופייני, עשבוני ומלוח. הרוב המכריע של מי שנוטלים ספירולינה לא מצליחים לצורך אותה בצורה הטרייה שלה. בנוסף לקושי לעכל את הספירולינה במרקם ובטעם הטבעיים שלה, רוב הספירולינה הנמכרת בארץ היא מיובאת, ועל כן מורכב יותר להשיג ספירולינה טרייה כשכל הרכיבים התזונתיים שבה הם במיטבם.

הרוב המכריע של מי שנוטלים ספירולינה לא מצליחים לצורך אותה בצורה הטרייה שלה.

צילום: מאגר תמונות Depositphotos


ספירולינה באבקה – טבעי יותר, פחות קל לעקוב

דרך אחת מומלצת לצרוך ספירולינה, היא באבקה. מדובר בספירולינה שיובשה ונטחנה, בחלק מהמקרים היא נמכרת ממש כאבקה (כמו תבלינים אחרים), ובחלק מן המקרים היא נמכרת קפואה. זו דרך נהדרת להשתמש בספירולינה, ואפשר להוסיף אותה למגוון מאכלים ומשקאות, כמו למשל:

• אם אתם שותים שייק בריאות בבוקר, עם פירות וירקות – קל מאוד להוסיף לשייק שלכם כף אחת או שתיים של אבקת ספירולינה וליהנות מכל היתרונות התזונתיים שלה

• אפשר להוסיף אבקת ספירולינה טחונה לסלטים, למאכלי יוגורט ולכל מאכל קר אחר. עם השימוש והניסיון, תגלו שאתם צוברים העדפות ולפעמים משלבים את הספירולינה ביותר מאשר מאכל אחד.

• לא מומלץ להוסיף את הספירולינה למאכלים חמים. אפשר לשלב אותה בחביתה, במרק או בכל תבשיל אחר, אולם חשוב לדעת שיש רכיבים תזונתיים שאיכותם נפגעת בחשיפה לחום, ככה שהזפירולינה שלכם פשוט תהיה פחות יעילה.

כדאי לזכור שלספירולינה צבע ירוק עז, והמאכלים שבהם תשלבו ספירולינה, כנראה יקבלו את הצבע העז של האצה. אם זה עשוי להפריע לכם – הכינו את שייק הבוקר שלכם בכוס אטומה.

צריכה ספירולינה באבקה היא דרך לצרוך ספירולינה בצורה פחות מתועשת, אולם החיסרון בדרך זו הוא שקשה יותר לדעת כמה רכיבים תזונתיים צרכתם.

דרך נהדרת להשתמש בספירולינה - להוסיף אותה למגוון מאכלים ומשקאות

צילום: מאגר תמונות Depositphotos


ספירולינה בכמוסות – מדוייק ומדיד

עוד דרך לצרוך ספירולינה, כזו שבה אתם בכלל לא נחשפים לטעמים האופייניים של האצה וגם יכולים לדעת בדיוק כמה צרכתם מכל רכיב תזונתי באצה, היא דרך כמוסות ספירולינה. בדרך כלל מי שמוכרים כמוסות של ספירולינה מחוייבים לדווח על תכולת כל כמוסה ולבצע מעקב קפדני בנוגע לאיכות שלה. כך, תוכלו לבחור את הכמות המדוייקת של ספירולינה לצריכה יומית ולהשפיע על הבריאות ואיכות החיים, מפני שאחרי הכל – אנחנו מה שאנחנו אוכלים.

ספירולינה בכמוסות – מדוייק ומדיד

צילום: מאגר תמונות Depositphotos