המבורגר ספירולינה – מתכון קל ומנצח

המבורגרים הטבעוניים והצמחוניים כבר נמצאים כמעט בכל מסעדה ושוק אפשרויות מוצרי המזון הטבעוניים, הצמחיים והבריאותיים רק מטפס בכל שנה. עם קצת חשק, מרכיבים טובים ורעב תוכלו להכין בורגר שופע כל טוב ובריא כזה בעצמכם. במתכון זה אספר לכם איך להכין המבורגר טבעוני, עתיר חלבונים, טעים ומשביע למדי וכמובן כזה שיחסית קל להכין בלי הרבה מאמץ, מוכנים? בואו נתחיל. במתכון זה נשתמש במוצרי מזון שנחשבים בריאים ובעלי מרכיבים תזונתיים שטובים לנו, כי אוכל מהיר בהחלט יכול להיות מזין ובריא. הספירולינה בהחלט משתלבת נהדר במתכון הזה ומוסיפה המון בערכה העתיר חלבונים שטובים לנו וגם בטעמה המעט מלוח.

צילום: מאגר תמונות 123RF

מרכיבים להמבורגר :

  • בצל
  • שילוב של פטריות: פורטובלו, שיטאקי, אויסטר, שנטרל, במידה ואין פטריות טריות אפשר גם מיובשות לא צריך את כולן, אפשר רק מחלק מהן, לבחירתכם
  • שעועית שחורה
  • פירורי לחם- רצוי מלחם איכותי וטוב שיש לכם בבית וכבר מעט התייבש ולא פירורי לחם קנויים
  • אבקת ספירולינה
  • שום, או אבקת שום
  • זרעי כוסברה טחונים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה

אז איך מכינים את הבורגר ויוצרים עיסה דביקה ומשובחת?

  • את השעועית השחורה נצטרך לבשל בישול מקדים כמובן, כך שדאגו לבשל אותם כבר יום קודם לכן ולאחר השרייה של 8-10 שעות, בישול של השעועית עם כפית סודה גדושה ייסיע לריכוך השעועית. במידה ויש לכם סיר לחץ לא תתצטרכו השרייה וניתן לבשל כבר לפניי שמתחילים להכין את הבורגר. אפשר גם למצוא פחית שימורים של שעועית שחורה, אני פחות ממליצה על פחיות שימורים.
  • במידה ואין פטריות טריות בשוק או בסופר תמיד תוכלו לרכוש לקט של פטריות מיובשות בחנויות הטבע.
  • במתכון המסויים הזה ככל שתשתמשו במגוון פטריות הטעם יהיה עשיר ובשרני יותר, אפשר גם להשתמש רק בפטריות שמפיניון, פורטבלו ואויסטר טריות שבדרך כלל קיימות בשווקים, בסופרים או בחנויות טבע.
  • אם כן הלכתם על לקט פטריות מיובשות כמו שיטאקי ושנטרל, דאגו להשרות את הפטריות במים חמימים במשך 15-20 דק' על מנת לרכך אותן ולהחזיר להן את הנפח.
  • נטגן בצל עד הזהבה יחד עם מעט מלח ונוסיף שום קצוץ לקראת סוף הטיגון או אבקת שום ונצנן. רצוי לטגן בשמן זית איכותי.
  • את הפטריות הטריות או המיובשות (לאחר השרייה) והשעועית השחורה והמבושלת נכניס למעבד מזון יחד עם הבצל המטוגן, פירורי לחם או קוביות מלחם איכותי שיש לכם בבית, התבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה, כפית של זרעי כוסברה טחונים (אל תוותרו על זה, זרעי הכוסברה מוסיפים המון טעם!), וכמובן ואיך לא, כף גדושה של ספירולינה.
  • נטחן את הכל במעבד מזון עד לעיסה דביקה למדי ומשובחת מאוד, העיסה שחורה, נכון, אל דאגה, הטעם הולך להיות נהדר!
  • אל תוותרו על פירורי הלחם, הם עוזרים בדביקיות ובדחיסות של כל הרכיבים יחד וככל שהלחם שתשתמשו בו יהיה איכותי, למשל לחם מלא או מדגנים מלאים עם זרעים או אגוזים, הטעם רק ישתבח.
  • את העיסה הזו נחלק לכדורים וניצור מהם קציצות ונניח על תבנית אפייה ונפזר עוד קצת שמן זית מעל הקציצות, נאפה במשך 25 דק'.

בזמן שאנחנו מחכים אפשר להכין לנו תוספות טעימות לבורגר.


סלסלת עגבניות ובצל סגול - סלט מהיר, קל ומוסיף המון:

עגבניות שרי קצוצות ובצל סגול קצוצים יחד עם פטרוזיליה קצוצה דק מעורבבים עם מעט מלח, לימון ושמן זית.

 

תוספות נוספות:

  • פרוסות אבקודו או גאווקמלי.
  • מלפפון חמוץ.
  • עליי בייבי, חסה או רוקט.
  • לאמיצים והנועזים שביניכם תוכלו להוסיף פרוסות פרי אקזוטי כמו מנגו או אננס.

לא נשכח את הלחמניות הבורגר שלנו!

בחרו לכם מהמאפייה לחמניות בורגר איכותיות מקמח מלא, כוסמין או דגנים מלאים.

צילום: מאגר תמונות 123RF


תוספות נוספות לצמחוניים שביניכם:

מה עם בורגר צ'יז אתם שואלים?

לאחר אפייה של 25 דק', הוציאו את הבורגרים וגרדו עלייה כל גבינה שאתם אוהבים, צ'דק, גאודה, פרמז'ן והכניסו חזרה לתנור ל-5 דק' נוספות עד להמסת הגבינה.

ולאוהבי היוגורט

שילוב של קטניות ויוגורט זה אחד השילובים שאני מאוד מאוד אוהבת ואיכשהו הם תמיד הולכים יחד, מרחו יוגורט חמצמץ וטעים על לחמניית הבורגר לפניי הנחת הקציצה. אפשר להישאר גם קלאסיים ולהוסיף מיונז, חרדל וקטשופ עם ירקות שאתם אוהבים.

כמויות הפטריות והשעועית תלויה בכם ובכמות הקציצות שתרצו להכין ובהתאם הגדלת כמויות התבלינים והבצל. אני לרוב משתמשת ב-250 גרם שעועית שחורה ו-500 גרם פטריות, בצל אחד מטוגן, חצי עד כוס שלמה של פירורי לחם, כמויות אלה בדרך מספיקות ל-4,5 קציצות שמנות ועסיסיות, אפשר להכין גם קציצות קטנות יותר.

בתיאבון!