הקיץ בפתח ובהחלט אפשר להינות מארטיקים מרעננים והכי חשוב שיהיו גם בריאים וקלים להכנה ביתית, ארטיקים טעימים שיוסיפו כיף ורעננות למפגש עם חברים ומשפחה וכאלה שקל וכיף להכין עם הילדים.
✓ ככל שתבחרו פירות בשלים עד מאוד כך תתצטרכו להוסיף פחות ממתיקים אם בכלל.
✓ פירות בשלים מאוד מבורכים בכמות סוכר רבה ומורגשת.
✓ בשל ההקפאה לפעמים פירות שלא היו בשלים דיים מאבדים מטעמם ומתיקותם במהלך ההקפאה.
✓ אם קרה והשתמשתם בפירות לא רכים ובשלים במיוחד, או פירות חמוצים כמו פירות יער למשל, תתצטרכו להוסיף ממתיק ולהוסיף ממנו קצת יותר ממה שאתם רגילים, כי שוב- במהלך ההקפאה טעם הסוכר פוחת בהרבה.
✓ בלנדר
✓ תבניות יעודייות לארטיקים או כלי מפלסטיק, רצוי לא גדול במיוחד, כמו למשל גביע יוגורט או כוס פלסטיק ואליו להכניס מקל ארטיק לאחר שפיכת הנוזל.
מתכון לארטיק מוכר, קליל וחמצמץ. במתכון זה אפשר להשתמש במיץ לימון סחוט או להכניס לימונים שלמים וקלופים אל הבלנדר.
צילום: מאגר תמונות 123RF
צילום: מאגר תמונות 123RF
מתכון של שני מרכיבים בלבד ולגמרי מתכון מנצח
צילום: מאגר תמונות 123RF
במתכון זה מומלץ להגדיל את כמות ההמתקה בשל החמיצות הרבה של פירות היער
צילום: מאגר תמונות 123RF
השייק הכי מוכר ושממש קשה לטעות בו ובהחלט יכול להפוך לארטיק מרענן. במתכון זה פחות נצטרך להוסיף ממתיקים בשל התמרים המתוקים ובמידה והבננות מאוד בשלות ומתוקות.
*הכמויות למתכונים משתנות בהתאם לכמויות הארטיקים הרצויות, לבחירתכם.
*המלצה נוספת וחביבה: אם עד עכשיו אתם נהנים משיקיים בריאים הכוללים בתוכם גם את אצת הספירולינה, פשוט מאוד הכניסו את השיקיים שאתם רגילים ואוהבים להכין לתוך תבניות ארטיקים, הקפיאו אותם והרי קיבלתם ארטיקים קפואים ומרעננים.
קיץ מרענן ונעים!
צילום: מאגר תמונות 123RF