5 מתכונים קליליים לארטיקים עם ספירולינה, מרעננים וגם בריאים

הקיץ בפתח ובהחלט אפשר להינות מארטיקים מרעננים והכי חשוב שיהיו גם בריאים וקלים להכנה ביתית, ארטיקים טעימים שיוסיפו כיף ורעננות למפגש עם חברים ומשפחה וכאלה שקל וכיף להכין עם הילדים.

צילום: מאגר תמונות 123RF

כמה המלצות לפניי שמתחילים

✓ ככל שתבחרו פירות בשלים עד מאוד כך תתצטרכו להוסיף פחות ממתיקים אם בכלל.

✓ פירות בשלים מאוד מבורכים בכמות סוכר רבה ומורגשת.

✓ בשל ההקפאה לפעמים פירות שלא היו בשלים דיים מאבדים מטעמם ומתיקותם במהלך ההקפאה.

✓ אם קרה והשתמשתם בפירות לא רכים ובשלים במיוחד, או פירות חמוצים כמו פירות יער למשל, תתצטרכו להוסיף ממתיק ולהוסיף ממנו קצת יותר ממה שאתם רגילים, כי שוב- במהלך ההקפאה טעם הסוכר פוחת בהרבה.

מה תתצטרכו להכנת ארטיקים?

✓ בלנדר

✓ תבניות יעודייות לארטיקים או כלי מפלסטיק, רצוי לא גדול במיוחד, כמו למשל גביע יוגורט או כוס פלסטיק ואליו להכניס מקל ארטיק לאחר שפיכת הנוזל.


ארטיק לימונענע בתוספת ספירולינה ובזיליקום

מתכון לארטיק מוכר, קליל וחמצמץ. במתכון זה אפשר להשתמש במיץ לימון סחוט או להכניס לימונים שלמים וקלופים אל הבלנדר.

  • חופן נענע ובזיליקום
  • מנה של ספירולינה קפואה או אבקת ספירולינה
  • מים
  • לשם המתיקות תוכלו להוסיף אגבה, דבש, סיליאן, אבקת סוכר ענבים או מי סוכר

מתכון לארטיק מוכר, קליל וחמצמץ.

צילום: מאגר תמונות 123RF


ארטיק שוקולדי וקרמי

  • אבקת קקאו אורגנית ואיכותית
  • קרם קוקוס – לחילופין תוכלו להשתמש גם ביוגורט חלבי
  • חמאת בוטנים אורגנית וללא תוספות
  • משקה צמחי לבחירתכם – שקדים, שיבולת שועל, סויה, קוקוס או חלב רגיל
  • בננה בשלה
  • תמרים – לחילופין אפשר פשוט להמתיק עם מי סוכר
  • אבקת ספירולינה או ספירולינה טרייה קפואה
  • במתכון זה אפשר גם להוסיף אגוזים אוהבים: שקדים, פקאנים, אגוזי מלך ועוד

צילום: מאגר תמונות 123RF


ארטיק מנגו קרמי וטעים

מתכון של שני מרכיבים בלבד ולגמרי מתכון מנצח

  • מנגו בשל ומתוק מאוד
  • קרם קוקוס
  • במידה והמנגו מתוק מספיק תוכלו לוותר על הוספת הממתיק
  • גם למתכון זה תוכלו להוסיף ספירולינה

צילום: מאגר תמונות 123RF


ארטיק פירות יער חמצמץ ומרענן

במתכון זה מומלץ להגדיל את כמות ההמתקה בשל החמיצות הרבה של פירות היער

  • מיקס של פירות יער טריים או קפואים
  • מים
  • אבקת ספירולינה או ספירולינה טרייה וקפואה
  • תרכיז סיידר תפוחים לשם המתיקות או כל ממתיק אחר כגון: סירופ אגבה, אבקת סוכר ענבים, מי סוכר, דבש ועוד

צילום: מאגר תמונות 123RF


הארטיק הכי קליל ומנצח - בננה תמר ופקאן

השייק הכי מוכר ושממש קשה לטעות בו ובהחלט יכול להפוך לארטיק מרענן. במתכון זה פחות נצטרך להוסיף ממתיקים בשל התמרים המתוקים ובמידה והבננות מאוד בשלות ומתוקות.

  • בננות בשלות ומתוקות
  • פקאנים טבעיים ולא מומלחים
  • תמרים
  • תרד
  • חלב צמחי כגון: שקדים, סויה, שיבולת שועל וכד'
  • ניתן גם להכין עם יוגורט, חלב או קרם קוקוס, לבחירתכם

*הכמויות למתכונים משתנות בהתאם לכמויות הארטיקים הרצויות, לבחירתכם.

*המלצה נוספת וחביבה: אם עד עכשיו אתם נהנים משיקיים בריאים הכוללים בתוכם גם את אצת הספירולינה, פשוט מאוד הכניסו את השיקיים שאתם רגילים ואוהבים להכין לתוך תבניות ארטיקים, הקפיאו אותם והרי קיבלתם ארטיקים קפואים ומרעננים.

קיץ מרענן ונעים!

צילום: מאגר תמונות 123RF